Wanneer je niet tevreden bent over een bepaald artikel, dan kan je het artikel retourneren. Dit geldt ook voor actie artikelen en artikelen uit de sale.

 

1. RETOURTERMIJN

Bij aankoop op afstand geldt een wettelijke zichttermijn van 14 dagen. Dit zogenoemde ‘herroepingsrecht’ betekent dat je in principe alles wat je bij ons koopt, binnen 14 dagen (geteld vanaf de datum van ontvangst) zonder opgaaf van redenen kunt retourneren, waarna je het aankoopbedrag terugkrijgt. Voorwaarde is wel dat het artikel onbeschadigd is en niet gebruikt. Uiteraard mag je de de door jou bestelde artikelen eerst beoordelen en/of passen, tenzij anders vermeld.

2. DE RETOURVOORWAARDEN

2.1 Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen een artikel retour te sturen (herroepingsrecht). Binnen de termijn van 14 dagen, mag je het artikel bekijken en passen, net als in de winkel. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het (laatste) goed fysiek in bezit krijgt.

2.2 Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

2.3 Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug.

2.4 Als je de gehele bestelling retourneert, worden de in rekening gebrachte verzendkosten gecorrigeerd. Behoud je een deel van je bestelling, dan betaal je voor het verzendklaar maken, controleren, transporteren en bezorgen van de bestelling de algemene verzendkosten (deze bedragen €5,95).

2.5 De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening.

2.6 Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

2.7 Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

2.8 Producten waarbij een hygiënesticker aanwezig is, mogen enkel geretourneerd worden indien deze strip niet verwijderd is. Indien je de sticker verwijderd, kunnen deze producten niet meer geretourneerd worden.

3. UITZONDERINGEN

In de Algemene Voorwaarden vind je bij Artikel 10, lid 6 en lid 8 enkele uitzonderingen op het herroepingsrecht:

3.1 Strings, pantys, kousen en andere artikelen bedoelt voor intiem lichamelijk gebruik, kunnen om hygiënische redenen niet geretourneerd worden indien de verpakking en/of verzegeling is verbroken.

3.2 Artikelen waarvan de kaartjes en/of originele verpakking zijn verwijderd.

4. RETOURKOSTEN

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening.

5. VERWERKING RETOUR

5.1 Voor een snelle en goede verwerking van het teruggestuurde artikel, is het van belang dat de pakbon van het pakket aanwezig is. Zorg er daarnaast voor dat je de artikelen altijd terug stopt in dezelfde verpakking/hetzelfde plastic zakje als waar je het uit gehaald hebt. Daarop zitten namelijk stickers die alle benodigde informatie bevatten om het artikel goed en snel te kunnen retourboeken.

5.2 Het verwerken van een retour kan maximaal 14 dagen duren. Binnen deze 2 weken kun je je geld van je retour terugverwachten. Wij streven ernaar een retour binnen 4 tot 5 werkdagen te verwerken.

5.3 Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee jij de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

5.4 Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

6. RUILEN

Wil je het artikel ruilen voor een andere kleur of maat, dan worden er niet opnieuw verzendkosten in rekening gebracht. Plaats je een nieuwe bestelling dan brengen wij de normale bijdrage van de verzendkosten in rekening voor het verwerken en bezorgen van deze nieuwe bestelling.

7. RETOURADRES

Het retouradres staat vermeld op de brief die is meegeleverd bij jouw bestelling:

Webshop DL
Industrieweg 11G
3738JW Maartensdijk
Nederland